Herstelcollege - Rat hell to rat park

Wanneer
29-03-2023 van 18:00 tot 20:30
Waar
Faculteit Psychologie en Pedagogische wetenschappen, Auditorium 1, Henri Dunantlaan 2, 9000 Gent
Voertaal
Engels
Contact
orthopedagogiek@ugent.be

Graag nodigen we u uit op het allereerste herstelcollege aan de Universiteit Gent op woensdag 29 maart vanaf 18u. Dit herstelcollege, dat we jaarlijks willen herhalen, plaatst verhalen en ervaringen van mensen in herstel van verslaving in de kijker en wil hiermee voeding geven aan onderzoek, praktijk en beleid.
Tijdens dit eerste herstelcollege staat het verhaal van de Brit Dave Higham centraal, auteur van het inspirerende herstelverhaal “Rat Hell to Rat Park”. Dave is de oprichter en directeur van The Well Communities in Noord-Engeland, een laagdrempelig herstelprogramma dat 24/7 ondersteuning biedt aan personen in herstel van een verslaving aan alcohol of drugs.

Dave kampte zelf meer dan 20 jaar lang met een verslaving aan alcohol en illegale drugs en kwam meermaals in de gevangenis terecht. Sinds hij in herstel is, zet hij zich in voor anderen met gelijkaardige problemen. Dave zag zijn engagement onder meer bekroond met verschillende prijzen en de uitbouw van een bloeiende organisatie, The Well, die ook internationaal heel wat lof oogst.

Dave Higham is een bevlogen en charismatisch spreker die zijn herstelervaring(en) gebruikt om kritisch te reflecteren over de organisatie van hulp en ondersteuning voor mensen met alcohol- en drugproblemen. Dit herstelcollege is een absolute aanrader voor iedereen die betrokken is bij en begaan is met het bevorderen van herstel van verslaving.

PROGRAMMA:

18u-18u10- Verwelkoming en inleiding

18u10-19u - Lezing “Rat Hell to Rat Park” door Dave Higham (voertaal Engels)

19u-19u45 - Discussie en panelgesprek met personen in herstel van verslaving (voertaal Nederlands)

19u45-20u30 - Nabespreking met een hapje en drankje


INSCHRIJVEN: 

Deze activiteit is gratis, maar om praktische redenen vragen we om vooraf te registreren (uiterlijk tegen 24 maart).Registreer online