Getuigenis oud student PJ Passchier

Waar werk je momenteel? Wat is je functie?

Momenteel ben ik bezig met mijn laatste maand op de Vlerick Business School waar ik Master in Marketing Management studeer. Op dit moment doe ik een in-company project voor Lunch Garden waar wij de sales van de dranken categorie moeten trachten te verhogen via market research. 

Wat was je favoriete vak? Waarom?

Mijn favoriete vak was reclamewerking en consumentengedrag gegeven voor Patrick Vyncke. Ik kies voor dit vak omdat de beginselen van communicatie aan bod kwamen, waarbij systeem 1 en systeem 2 in de theorie aantonen dat wij onze omgeving niet percipiëren zoals wij denken die te percipiëren. 

 

Wat is je bijgebleven?

De vriendschap die blijvend is met de mensen die ik toen leerde kennen en de ambitie die ik daar oppikte. 

Wat vond je van de moeilijkheidsgraad van de opleiding?

De lat van het schakeljaar (studeerde eerst bachelor in Business Management) lag meteen hoog, en ook in het masterjaar zelf werd de hoogte van de lat niet aangepast. Voor mij was dit een positief punt aangezien dit een boost gaf om voor jezelf telkens de lat hoger te leggen en jezelf beter te ontwikkelen.

Waarom voor de studie gekozen? Werd aan je verwachtingen voldaan?

Ik heb bewust Communicatiewetenschappen gekozen omdat ik naast de bacheloropleiding die ik gedaan had ook de meer theoretische kant wou zien van communicatie. Mijn verwachtingen werden ingelast

 

Wat heb je na uw studies gedaan?(buitenland, eerste job, extra opleiding…)

Na mijn opleiding heb ik deelgenomen aan de Vlerick Business Admissions Test waarbij ik slaagde en op 4 september 2013 mocht beginnen aan mijn Master in Marketing Management op de Vlerick Business School te Gent

 

Ben je tevreden over je opleiding in het algemeen? Waarom (niet)?

Over de opleiding in het algemeen ben ik tevreden. Naast het theoretische gedeelte, wat voor mij zeer belangrijk was, werd ook plaats gemaakt om meer praktische opdrachten te geven zoals de L' Oréal Brandstorm.

Heb je tips voor toekomstige studenten?

Als je even met de handen in het haar zit, panikeer niet en werk gewoon harder.