Frederik Peeraer

Contact & Profielinfo

Profiel

Korte Bio

Frederik Peeraer


Frederik Peeraer is voltijds docent Methoden van het rechtswetenschappelijk onderzoek en Rechtstheorie (BOF ZAP, tenure track).

Frederik studeerde rechten aan de Universiteit Antwerpen, Facultés Universitaires Notre Dame de la Paix (Namen) en de Masaryk University (Brno, Tsjechië) (Erasmus Belgica en Erasmus-uitwisselingen).
In 2012 behaalde hij zijn Master in de rechten, waarop hij aan de slag ging als mandaatassistent aan de KU Leuven. Daar heeft hij een doctoraal proefschrift voorbereid over ‘Nietigheid en aanverwante rechtsfiguren in het vermogensrecht’, dat hij in 2018 heeft verdedigd. Kort na die verdediging is Frederik aangesteld als docent Juridische argumentatieleer aan de Universiteit Antwerpen.

Daarnaast was hij raadgever bij de beleidscel van de minister van Justitie, waar hij onder meer betrokken was bij de uitwerking van het (nieuwe) Burgerlijk Wetboek.

Frederik is redactielid van het Tijdschrift voor Belgisch Burgerlijk Recht en is bestuurder van het Platform publiek- en privaatrecht in dialoog.


Hij is auteur en coauteur van verschillende artikelen en boeken op het gebied van de rechtstheorie, rechtsmethodologie en het verbintenissenrecht.

Zie ook zijn publicatielijst.