Emeritus professor Johan Erauw ontvangt Friendship Award van China

(10-11-2022) Voormalig directeur van het Instituut voor Internationaal Privaatrecht, prof. em. Johan Erauw, ontvangt ‘The Chinese Government's Friendship Award’, de hoogste onderscheiding voor een buitenlandse expert.

In de jaren tachtig vervulde Erauw samen met professor Marcel Storme (1930-2018) een pioniersrol in de uitbouw van samenwerkingen met Chinese universiteiten. Zijn inspanningen waren niet zonder resultaat en bleven evenmin onopgemerkt.

In 2005 ontving Erauw een eredoctoraat aan de East China University for Politics and Law (ECUPL) in Shanghai. Vier jaar later, in 2009, werd hij benoemd tot professor aan de China University of Law and Political Science in Peking.

Nu ontvangt Erauw ook ‘The Chinese Government's Friendship Award’, een uitzonderlijk eerbetoon dat wereldwijd jaarlijks slechts 50 personaliteiten te beurt valt. De Chinese overheid looft zijn bijdrage aan de economische en sociale vooruitgang van het land, in het bijzonder door zijn expertise op het vlak van arbitrage.