Hoe de Aula van de Universiteit Gent bereiken

aula-1.jpgAdres

Aula van de Universiteit
Campus Aula, Voldersstraat 9
9000 Gent

Ingang: houten deuren rechts van de stenen pilaren

Met het openbaar vervoer

Vanuit het treinstation Gent Sint-Pieters:

U gaat te voet? Reken dan op 25 minuten wandelen, want Gent Sint-Pieters ligt een kleine 2 km ten zuiden van het stadscentrum.

Met de tram bent u op 15 à 20 minuten aan de faculteit. Tramlijnen 1, 21 en 22 hebben een halte nabij de hoofdingang van het station 1. Stap uit aan halte 'Korte Meer' (volg de tramsporen in de rijrichting van de tram en dan is de Voldersstraat de tweede straat aan de rechterkant).

Vanuit het treinstation Gent Dampoort:

U gaat te voet? Reken dan op 15 à 20 minuten wandelen, want Gent Dampoort ligt een kleine 1,5 km ten oosten van het stadscentrum.

Met de bus bent u op ongeveer 15 minuten aan de faculteit. Meerdere buslijnen rijden van Gent Dampoort naar het stadscentrum. Gebruik de routeplanner van De Lijn om alle mogelijkheden te zien: gebruik 'station Gent Dampoort' als startlocatie en 'Voldersstraat 9, Gent' als bestemming.

Met de auto

Sinds 2020 is het centrum van Gent een Lage-Emissie-Zone. Controleer of uw voertuig de binnenstad in mag (website Stad Gent)!

De volgende parkeergarages bevinden zich op wandelafstand van de Aula: P5 (Kouter), P6 (Centerparking, gelegen in de Korte Meer) en P7 (Sint-Michiels).

Vanuit de parking P5 (Kouter) bereikt u de Voldersstraat via
- (uitgang 'Brabantdam' van P5) de Kouterdreef, (rechtdoor) Kalandeberg en Kalandestraat, (naar links) Voldersstraat;
- (uitgang P5 kant Opera/Gerechtsgebouw/Veldstraat) via de Korte Meer, (voorbij de Universiteitstraat en dan eerste straat rechts) Voldersstraat.
Vanuit de parkeergarage P6 (Center Parking) gaat u links de Korte Meer in en de Voldersstraat is de eerste straat rechts.
De parkeergarage P7 (Sint-Michiels) bevindt zich vlakbij de Sint-Michielshelling en heeft een uitgang in de straat Onderbergen, tegenover het universitaire congrescentrum/restaurant "Het Pand" (Onderbergen 1). Ga rechts Onderbergen in en via de volgende straten bereikt u de Universiteitstraat: (Onderbergen), (naar links) Jakobijnenstraat, (rechtdoor) Hoornstraat, (rechtdoor) Voldersstraat.